Seværdigheder

Alle rejser til Thailand må begynde med det svære valg mellem de mange seværdigheder.

At rejse i Thailand er en yderst populær beskæftigelse. Landet tiltrækker flere rejsende end noget andet land i Sydøstasien, og har man først oplevet den store naturlige skønhed, de mange smukke templer, ruinerne fra hedengangne kongeriger og det velsmagende thaikøkken, bliver man ikke overrasket over denne oplysning.

Nordthailands vigtigste og mest spændende by, Chiang Mai, ligger omkranset af jungle og vandfald, og tæt på Thailands højeste bjerg, Doi Inthanon, på 2565 meter. Her kan der rides på elefanter, sejles på tømmerflåde og besøges bjergstammer i bjergene.

I regionen Chaiyaphum, som er beliggende ca. 350 km. nordøst for Bangkok, leves livet traditionelt og uden hastværk. Her ligger også landsbyen Ban Kwao, der fremstiller håndlavet silke så fint, at det thailandske kongehus aldrig køber silke andre steder. Et must på enhver ferie i Thailand er naturligvis hovedstaden Bangkok med sine mange templer, det kringlede netværk af kanaler og det store flydende marked.

Også den gamle hovedstad Ayutthaya, kulturvuggen Sukhothai, de spændende byer Lampang og Chiang Rai samt opiumsregionen Den Gyldne Trekant, ville være en skam at vælge fra.
Skal der stå afslapning på programmet, kan den hentes på et krydstogt mellem smukke vandfald og små, hyggelige landsbyer på River Kwai eller Mekong-floden. Eller naturligvis på en af Thailands utallige tropiske paradisøer og populære badebyer.