Religion og styre

Thailand er et konstitutionelt monarki, og har siden 1. oktober 2006 været politisk og økonomisk styret af premierminister General Surayud Chulanont og hans regering.

Hans Majestæt Kong Bhumibol er den nulevende konge, som har siddet længst på tronen. Thailænderne holder kongehuset i ære og besøgende bør være opmærksomme på, at de skal vise respekt overfor Hans Majestæt Kongen, Dronningen samt den kongelige familie.

F.eks. vises et portræt af Kongen i biograferne, og de tilstedeværende bør rejse sig op under afspilning af nationalsangen. Såfremt man deltager i en begivenhed, hvor et medlem af den kongelige familie er til stede, bør man være opmærksom på de tilstedeværende og gøre som disse.

Det kan få alvorlige konsekvenser, at komme med udtalelser eller foretage handlinger, som kan opfattes som fornærmelse mod Hans Majestæt Kongen eller den kongelige familie.

Religion
Buddhisme er den nationale religion, ellers er der religionsfrihed i landet. Ca. 95% er buddhister, 4% muslimer, 0,5% kristne og 0,5% andet.

Her er nogle eksempler på, hvad man bør gøre og især ikke bør gøre ved besøg på religiøse steder:

De fleste thailændere er buddhister, og alle buddhistiske symboler vil blive betragtet som hellige, uanset disse symboler er store, små eller ligger i ruiner. Lad være med at betræde sådanne symboler når De tager fotos, da dette vil blive betragtet som manglende respekt.

Som turist bør man være ordentlig klædt på ved alle helligdomme. Man må aldrig gå topløs, i shorts eller hot pants eller på andre måder være usømmelig klædt. Det vil blive accepteret at besøgende bærer sko under rundvisning på områder omkring et buddhistisk tempel, men dette kan ikke accepteres i templet med statuen af Buddha.

Såfremt man besøger en muslimsk moske, bør mænd være iført hat, og kvinder bør være tildækket med slacks eller lang skørt, bluse med lange ærmer og knapper til halsen samt tørklæde over hovedet. Alle bør tage skoene af ved indgangen til moskeen og besøgende bør ikke være tilstede under udførelse af religiøse handlinger.

Det er forbudt for buddhistiske præster at røre ved, eller at blive rørt ved af kvinder. Hvis en kvinde ønsker at give noget til en munk eller novice, skal hun først give dette til en mand, som efterfølgende vil give dette til munken. Såfremt en kvinde ønsker at give en gave personligt, vil munken eller novicen lægge et udfoldet skærf eller tørklæde, og kvinden bør derefter anbringe sin gave på dette. Læs mere om skik og brug i Thailand