Geografi og klima

Geografi
Thailand dækker et areal på 513.115 km² . Fra nord til syd er der 1620 km. Fra øst til vest ca.775 km. Mod vest/nordvest grænser det op til Union of Myanmar (Burma), mod nordøst/øst til Laos og Cambodia og mod syd til Malaysia.

Det nordlige Thailand består hovedsagelig af bjerglandskab med byen, Chiang Mai, midt i området. Det centrale lavland er en stor slette, hvis jordbund består af frugtbart ler aflejret fra floden Chao Phraya. Området kaldes for "Den store risskål", da det er det store center for risdyrkning. Det er også i det område, at Thailands hovedstad Bangkok ligger.
Det østlige Thailand er stort set slette. Det sydlige Thailand er en del af Malaca halvøen og består af skovklædte foldebjerge, som er meget rige på forskellige mineraler.

Hovedstad: Bangkok (Krung Thep, der betyder "City of Angels". ) har ca. 10 mil. Indbyggere. Større byer: I nord : Chiang Mai, I syd: Songkhla. Central regionen: Ayuthaya og Chonburi. I nordøst: Nakhon Ratchasima og Khon Kaen.

På et kort kan Thailand minde om et kæmpemæssigt elefanthoved med snablen langt nede i den Malajiske Halvø, hvor terrænet består af regnskov og gummiplantager. Den nordlige region har høje bjergkæder og dyb jungle med vandløb og floder, der munder ud i et frodigt deltaområde ved Bangkok.

Elefantens øre mod øst har landets tørreste klima og er mindst besøgt af turister. Langs hele den thailandske kyst ligger en række smukke tropeøer. En stor del af øerne og en mindre del af fastlandet er udlagt som nationalparker. Meget af Thailands ellers rige dyreliv er blevet fortrængt, efterhånden som befolkningstallet er vokset. I de tilbageværende regnskove findes der dog endnu vilde elefanter, tigre, tapirer og bantenger, som er verdens største okse.

Klima
Thailands klima er tropisk med høje temperaturer og høj luftfugtighed. April og maj er de varmeste måneder, med middeltemperatur mellem 29 og 33 grader, og en luftfugtighed på mellem 73 og 82 procent.

Den bedste rejsetid og klima er fra november til marts. I maj starter regntiden, som først slutter i slutningen af oktober. Thailand kan dog besøges hele året, da regnen oftest falder i store byger nogle få timer om dagen. Regnen varer sjældent hele dagen, og i regntiden folder den Thailandske natur sig ud i al sin skønhed og vandfaldene optræder overvældende.

Der er 3 forskellige årstider i Thailand: Den kolde årstid fra oktober til februar har et køligere og tørt klima med nordøstlige vinde og temperaturer mellem 25-30 grader. Den varme årstid er fra marts til maj, og juni til september er regntidsperioden, men har stadig varme i luften og mange solrige dage.

Sædvanligvis varierer temperaturen mellem 24 til 33 grader året rundt, og vejret er altid lidt køligere nordpå med de bjergrige skovområder. Den årlige gennemsnitstemperatur i f.eks. Bangkok er 28 grader. (I Danmark er gennemsnitstemperaturen 8 grader)


Klimatabel for Thailand