Shopping og Tax free

I Thailand finder I eksklusive modebutikker med mærkevarer, gadesælgere med kopitøj og skræddere, og det er billigt. Mange vælger at få syet en kjole eller et jakkesæt. Husk altid at prutte om prisen, selv om det virker billigt i forvejen.

Mange turister køber også silke i metermål, men også træmøbler af især teaktræ er en eftertragtet vare i Thailand. Mange butikker er villige til at sørge for hjemtransporten, som foregår i container.

Thai, kinesiske og burmesiske antikviteter er også populære, men være opmærksom på at visse ting kan være forbudte at tage med ud af landet. Andre antikviteter kan kræve en speciel eksportlicens, men sælgeren vil i de fleste tilfælde kun sørge for de nødvendige papirer.

Kopivarer er meget udbredt i Thailand. Er I ligeglad med kvaliteten, og drejer det sig kun om at imponere dem derhjemme med Rolex-ure og Hugo Boss t-shirts, så er Thailand stedet. Gadesælgerne er overalt især om aftenen, og de er villige til at gå endda meget ned i pris.

Hvis man ikke kan få garantibevis på en vare, kan man næsten være sikker på, at der er tale om et kopi. Der må indføres kopivarer til eget forbrug, dog stadig indenfor den totale grænse på de 3.225 kr. per person.

Det er reglerne for indførsel af varer fra et ikke EU-land, der gælder for Thailand. Satserne pr. 1. december 2008 er at du må købe varer til en samlet værdi af 3.225 kr. per person, uden at betale told og afgifter.

Smugling af narkotika, våben og pornografiske billeder er strengt forbudt og kan få alvorlige følger. Der er hårde straffe for besiddelse af narkotika i Thailand, herunder også forsøg på ind- og udførsel fra Thailand. Tag aldrig imod pakker eller tasker, hvis I ikke kender indholdet.

Tax free køb for rejsende til Thailand er max. 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin og 2 liter bordvin.

Check evt. toldregler under SKATS hjemmeside: www.skat.dk